7 Haziran 2011 Salı

mahalle pazarımız




artık işe gitmeyince evdede olunca mahallenin sokaklarında kurulan pazarları dolaşma fırsatıda bulabildim.ne komik diyaloğlar var yaa orda,zaten mahelleli birbirini tanıyor,şöyle başlayayım;
kadın kadına soruyor;pazaramı geldiniz?iyi haden bakam.(ee kadın sen pazarda değilmisin oda pazarda ne saçmalıyosun ozaman dimi)bide kendi soruyor kendi cevaplıyor.
başka kadın soruyor bir başka kadına;pazardamısınız? (heyy allaham ya yok uzayda)
kadın satıcıya soruyor;biberler acımı tatlımı? satıcı; kaynana dili gibi hem acı hem tatlı gel abla gel kaynana dili bunlar. kaynanam yok henüz ama çok komikti yaa.
başka satıcı bağırır avazı çıktığı kadar; badem almadan gitme adem.
bana yöneltilen sorularsa mahalle sakinlerinden;hatice sen pazara gelirmiydin (niye gelmeyeyim bende normal birisiyim) napıyon kız pazarda,(pazarda napılır acaba)işte bunun gibi garip sorular ve komik şeyler var daha aslında,ne olursa olsun pazarlar daha güzel hem yiyecekler taze ve organik hemde doğalsın.süper marketler gibi değil yani robot gibi gidip alışverişini yapıp kasada bi hayırlı işler bile demeden paranı ödeyip gitmek değil yani pazarımız..keşke meyve ve sebzelerimizi pazardan alabilme fırsatı olabilse hepimizin gerçekten herşey taze ve organik ve daha eğlenceli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder